Tégláskerti Nyugdíjasok Baráti Köre

A Tégláskerti Nyugdíjasok Baráti Körének 2018. évi beszámolója:

- Vidám évzárás után vidám kezdés
- Ismét csigacsinálás a hagyományoknak megfelelően
- Bánkon farsangoltunk, ahol felvonultunk a saját jelmezeinkben
- Farsang II. a Csapókerti Nyugdíjas Klubbal
- Szalonnasütés a Freedom Közösségi Ház udvarán
- Tavaszi virágok nyomában-látogatás a DE- Botanikus kertben
- Kirándulás: Sárospatak-Füzérradvány-Károlyi kastély-Pálháza-kisvonattal, utazás Kőkapura
- Tiszacsege – Szenior sport- és egészségnap. Nemzetiségi találkozó
- Kabai-Bihari Táncfesztiválon való részvétel. Tánccsoportunk is fellépett a Magyarbődi Asszonytánc csoporttal
- Berettyóújfalu – XII. Térségi, Régiós Kulturális nyugdíjas találkozó a fürdőben felállított színpadon. Tánccsoportunk is fellépett
- Kirándulás Nagyváradra. Idegenvezető segítségével Szent László Székesegyház és Múzeum megtekintése. A felnyitott vár látogatása, Félix fürdő nevezetességeinek megismerése
- Idősek Világnapja Kárpátmedencei Nyugdíjas Találkozón való részvétel
- Klubbtagokkal és vendégekkel: Idősek napi ünnepség megrendezése. Sütés-főzés, műsör. Zene és tánc: Vendégeink a Mikepércsi Nyugdíjas Klub, Szupernagyik tánccsoport

A Tégláskerti Nyugdíjasok Baráti kőrének 2017. évi beszámolója:

- 2 alkalommal csigacsinálás
- 2016-os év eseményeiről készült videofilm megtekintése
- Farsangi rendezvényre történő készülődés
- Rendezvény lebonyolítása, sütés, főzés, zsákba macska, vendégek fogadása, jelmezes felvonulás, zene, tánc
- Megemlékezés a Nőnapról
- Prof. Czuriga István kardiológus előadásának meghallgatása. I. Szívünk egészségéért
- Táplálkozzunk egészségesen. Kobzos Erzsébet dietetikus előadása
- Nyikosné Fiala Amanda gyógytornász előadása
- Hajdúnánási Gyógyfürdő látogatása
- Kirándulás a Hortobágyra kisvonattal, felfedeztük a puszta világát
- I. félévi záró összejövetel (szalonnasütés, beszélgetés)
- Tánccsoport létrehozása, gyakorlás, fellépés
- Háromkertes borfakasztó szüreti mulatság
- Kirándulás Edelénybe és Lillafüredre
- Idősek hónapja ünnepség megszervezése, főzés, gulyásleves készítése, melyhez év elején készített csigatésztát használtunk fel
- Pihenés a balmazújvárosi termálfürdőben
- Szívünk egészségéért II. előadás, Prof. Czuriga István kardiológus előadása
- Kirándulás Balmazújvárosba: Semsey kastély-Munkácsi kiállítás, termálfürdő
- Részvétel a karácsonyi ünnepségen a Freedom Közösségi Házban
- Vidám évzáró szilveszteri buli fellépőkkel, vendégekkel

Történetünk:

A több, mint 25 éves múlttal rendelkező BIT Egyesület közel 6 éve működteti a Freedom Közösségi Házat, amely Debrecen Tégláskert városrészében található. A Közösségi Ház működtetésével az Egyesület a közösség, a helyi lakosság számára nyújt közösségi, kulturális és egyéb szolgáltatásokat. Ugyancsak a Közösségi Ház adott teret az elmúlt években az Egyesület által sikeresen megvalósított valamennyi projektnek, valamint a helyi csoportoknak, mint például a Tégláskerti Nyugdíjasok Baráti Köre.

A klub 2012 óta működik. Alapításkor klubvezetője Falvai Ferenc volt, áldozatos munkájának öszönhetően 11 fő induló létszám után mára 46 főre növekedett a tagok száma. A közösségi színtér nagyban hozzájárult csoportunk összekovácsolódásához. A rendszeres klubfoglalkozások és közösségi rendezvények mind-mind hozzájárultak sikereinkhez, melynek eredményeképpen büszkén járulunk hozzá a tégláskerti közösség kulturális életének fellendítéséhez.

Az elmúlt években aktívan kapcsolódtunk be a Közösségi Ház által szervezett rendezvények lebonyolításába. Méltán vagyunk büszkék a Tavaszi Rügyfakasztó Ünnepségünkre, a Szüreti Mulatságra valamint a Karácsonyi megemlékezésekre. Munkánk során számtalan pozitív visszajelzésben van részünk.

A közösségi szellem, mint összekovácsoló erő jelen van a mindennapjainkban. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, ahol lehetősége van a tagoknak kilépni a mindennapok rutinjából, valamint lehetőség van az ismerkedésre, az új élmények befogadására. Felejthetetlen emlékek maradnak számunkra a Boldogkőváralja, Ópusztaszer, Poroszlói Ökopark, Országház, Bánki Tájház, Hármashegyalja, Nagykereki Bocskai Várkastély látogatásai, valamint a 2015-ös év búcsúztatása:

Célunknak tekintjük, hogy a tégláskert és környéke lakóit, nyugdíjasait minél sikeresebben bevonjuk a klub programjaiba, valamint a Közösségi Ház rendezvényeibe, - elősegítve ezzel a hagyományápolást, - mint például a   Télüzést farsangi mulatsággal, vagy az őszi szilvalekvár főzését üstben.

Munkánkat nagymértékben segítik a Freedom Közösségi Ház dolgozói, továbbá Szabó Gyula Önkormányzati Képviselő Úr támogatását is élvezzük.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!