Negyedszázad a társadalom szolgálatában

A BIT Egyesület nevében szeretettel köszöntöm a kiadvány olvasóit! Először is szeretném megköszönni mind elődeimnek, mind partnereinknek, jelenlegi és volt munkatársainknak az elmúlt 25 évet, ami sokakban hagyott kellemes emlékeket, s amelyekből egy-egy röpke pillanatot megpróbál felidézni Jubileumi Kiadványunk.

Huszonöt év mérföldkő, közös siker, amely nem jött volna létre közös munkánk nélkül, s ezáltal azok az eredményeink sem, amelyekre méltán vagyunk büszkék. Egyesületünk számára ez a jubileum, születésnap, nagy ünnep, amelyhez e kiadvány méltóképpen szeretne hozzájárulni. Kísérletet teszünk arra, hogy 25 év munkáját összefoglaljuk. Ez hatalmas kihívás, hiszen ennyi idő elteltével felsorolni is nehéz minden egyes aktivitásunkat, közös munkánk valamennyi gyümölcsét.

Az egyesülési jogról szóló törvény 1989. januári elfogadását követően, 1989. május 21-én jött létre a Bibliai Ismeretterjesztő Társulat Egyesület. Meggyőződésem, hogy az Egyesület hatóereje abban rejlik, hogy bár alapvető struktúrája, hosszútávú célkitűzései, huszonöt éve állandóak, tevékenységei, a célok belső tartalma mégis folyamatosan, megújult, alkalmazkodott az állandóan változó társadalmi igényekhez. Erősségünk továbbá az elkötelezettség a megszerzett tapasztalatok gyakorlatba történő átültetésére, a szakmai módszertan ezen alapokon történő folyamatos fejlesztésére.

A negyedszázados évforduló alkalom a visszatekintésre, a sikerek számbavételére (amelyek természetesen az Egyesület korábbi vezetői és munkatársai munkájának eredményei is). E kiadvány egyben iránytű és útmutató is az Ön számára, amennyiben most először találkozik szervezetünkkel. Amellett, hogy bemutatjuk működésünk hátterét, programjainkat, nyújtott szolgáltatásainkat, megtudhatja, milyen elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot velünk.

2009 óta az egyesületünk működteti az ötödik születésnapját ünneplő Freedom Közösségi Házat, szoros együttműködésben – közművelődési megállapodás keretében – a DMJV Önkormányzatával.

Bízom benne, hogy kiadványunk segít bemutatni a 25 év alatt elért eredményeinket!

Keczán János Viktor

elnök

Jubileumi Kiadványunkat megtekinthetik ITT!